Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Fordon- och transport­programmet

Torsbergsgymnasiet erbjuder dig inriktningen Personbilsteknik, Reservdelshantering samt Maskin-Lastbilsmekaniker.

Utbildningen

Första året är gemensamt för alla inriktningar inom Fordon- och transportprogrammet. Då går vi igenom grunderna i fordonslära. Vi läser och jobbar praktiskt med motorer, elsystem, kraftöverföring, hydraulik samt allmänt verkstadsarbete som gängning, borrning, gas och elsvetsning.

Vi erbjuder inriktningarna Personbil, Reservdelshantering samt Maskin-Lastbilsmekaniker i lärlingsform. I åk 1 provar eleverna på olika delar inom fordonsprogrammet. Vid vårterminens start väljer man sedan inriktning inför tvåan. Under höstterminen år 2 jobbar jobbar sig eleven igenom några grundmoment i fordonsprogrammets verkstad för att sedan gå ut som lärling på praktik på företag under våren i åk 2 och hela åk 3.

Bra att veta

På moderna bilar utförs avancerad felsökning med hjälp av dator. Dessa bilar ställer krav på kunskaper inom elteknik och elektronik. Engelska är ett viktigt arbetsspråk, då många manualer inte är översatta.

Jobbmöjligheter

Som anställd i fordonsbranschen får du arbeta med service, felsökning och reparation av personbilar, tunga fordon eller reservdelshantering. Arbetsmarknaden ser ljus ut med stort rekryteringsbehov inom alla genrer.


Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

SYV

Inger Abrahamsson

Tfn 010-454 13 29

Rektor

Fredrik Olofsson

Tfn 010-454 11 66

Mobil 070-227 91 57

Timplaner

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund