Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Introduktions­programmet

Om du inte är behörig att söka till ett nationellt program så kan du gå IM, introduktionsprogram, för att uppnå behörigheten.

Se Skolverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På IM finns idag fyra inriktningar

Yrkesintroduktion, IM-YRK

Du kan få möjligheten till vägledning om olika yrken genom praktik. Du kan erbjudas att läsa kurser på ett nationellt yrkesprogram samtidigt som du läser in behörighet till gymnasiet. Vi gör en individuell planering för dig och dina studier.

Språkintroduktion, IM-SPR

Utbildningen är till för dig som nyligen kommit till Sverige och behöver mycket undervisning i svenska. På IM-SPR får du en orientering om det svenska samhället.

Individuellt alternativ, IM-IND

Du förbereder dig till en yrkesintroduktion, annan utbildning, praktik eller till arbetsmarknaden. Utbildningen vänder sig till dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. Det anpassas individuellt efter dina behov.

Programinriktat individuellt val, IMV

Du konkurrerar med ditt betyg, det är bara behörigheten som är annorlunda, sv, en/ma plus fyra andra ämnen, alternativt sv, en, ma plus tre andra ämnen. Du har möjlighet att läsa ett yrkesförberedande program i mån av plats, samtidigt som du läser programmet så har du möjligheten att läsa in behörigheten på IM.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Programsamordnare

Anna Kristina Hedlund

Tfn 010-454 11 58

SYV

Sofia Sjölander Asp

Tfn 010-454 10 92

Rektor

Thomas Kanth

Tfn 010-454 13 11

Mobil 072-702 29 22

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund