Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är valet för dig som gillar teknik och design. Du får en bred och stimulerande utbildning där du lär dig grunderna inom matematik, naturvetenskap och formgivning. Arbetssättet är mycket varierande. Du kombinerar det praktiska, kreativa och konstnärliga med
det teoretiska, undersökande och problemlösande.

En stor del av utbildningen sker i form av projekt. På designkurserna får du öva dig i att se lösningar, skissa, skapa modeller och arbeta i olika material tex papper, metall och lera. Dessutom tränas du i att dokumentera och presentera dina idéer och resultat, genom att skriva rapporter eller göra utställningsmontrar.

Vi är dessutom en del av Teknikcollege, en kvalitetsstämpel på Teknikprogrammet i Söderhamn, där du får lära dig att ta kontakt och samarbeta med företag.

De två första åren läser alla design, matematik och fysik. Under det andra året väljer man inriktning beroende på vad man är mest intresserad av. Du har två inriktningar att välja mellan.

På Teknikprogrammet använder och utvecklar vi ett så kallat entreprenöriellt förhållningssätt till lärande, vilket innebär att du planerar och förverkligar dina egna idéer. Det tredje året får därför du som väljer teknikprogrammet möjlighet att starta och driva ett företag. Du utnyttjar här dina kunskaper från designkurserna för att utifrån en idé bilda ett UF-företag.

Design och produktutveckling

Vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom ritteknik, form och design. Inriktningen ger också behörighet till de allra flesta högskoleprogram.

Teknikvetenskap

Är för dig som vill bli behörig till samtliga ingenjörsutbildningar på universitet och högskola. Du får här läsa mer matematik och fysik.

Efter utbildningen

Teknikprogrammet ger dig många möjligheter inför framtiden. Utbildningen är bred och öppnar dörren både för arbete i företag och för fortsatta studier. Vad man kan bli? Exempel är datatekniker, designer, företagare, spelkonstruktör, civilingenjör, inredare, arkitekt, webbdesigner. Det är nästan lättare att säga vad man inte kan bli efter teknikprogrammet!

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Monica Blomquist

Tfn 010-454 12 51

Studie- och yrkesvägledare

Maha Persson

Högskole­förberedande

program

Tfn 010-454 12 85

Mobil 070-241 93 86

Rektor

Ann-Charlotte Låks

Tfn 010-454 13 12

Mobil 070-617 57 16

Teknikcollege Hälsingland

Länkar

Kontakt

Poängplaner

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund