Hälsinglands Utbildningsförbund

Utbilda dig på hemmaplan!

Just nu finns en del fina yrkeshögskole­utbildningar på distans som passar perfekt mot behovet av arbetskraft både lokalt och regionalt. Plugga YH på hemmaplan!

Bildbeskrivning

Satellitorter

Det finns ett par yrkeshögskoleutbildningar som är förlagda till våra lärcentra. De kallas satellitorts­utbildningar och betyder att vi har fasta studiegrupper här i Hälsingland. Utbildningarna är placerade hos oss för att det finns en god lokal och regional arbetsmarknad just inom dessa yrken.


Studera i Söderhamn:

Som handläggare på byggnadsnämnd är du anställd av kommun och inom offentlig verksamhet, och kan arbeta antingen som bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör. I arbetet granskar du bland annat handlingar och byggen, beslutar om kontrollplaner. Yrkesrollen är kommunikativ och du har mycket kontakt med olika människor i samband med bygglovsansökningar, och ofta finns ett rådgivande element i regelfrågor.


Under utbildningen får du kompetens inom samhällsbyggnadsprocessen, plan- och bygglagen, Boverkets regler, energikrav, byggteknik, kommunikation och kundbemötande.


Som miljösamordnare har du en specialistroll inom byggnadsteknik, miljökunskap och miljölagstiftning och arbetar med att samordna, planera, driva och följa upp miljöfrågor hos företag och organisationer. Du identifierar miljöpåverkan vid byggprojekt och föreslår åtgärder. Andra arbetsuppgifter är byggvarubedömningar, att inventera markförhållanden och ta hänsyn till lagstiftningsfrågor. Längre fram i karriären kan du även arbeta med inventeringsplaner av fastigheter, administrera de formella delarna av miljöarbetet och skriva miljöprogram.


Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om byggnaders påverkan på yttre och inre miljö, energiförsörjning, projektkunskap och förbereds för ett utvecklande arbetsliv. Utbildningen passar dig som vill arbeta med miljöfrågor inom byggsektorn, som är duktig på att organisera och har en god samarbetsförmåga.

Högre utbildning. Här. Där vi bor.

Visste du att det finns hundratals utbildningar som väntar på dig, utan att du behöver flytta?

Hos oss kan du, tillsammans med andra studenter, nyttja våra
lokaler och teknisk utrustning för seminarier, föreläsningar, att
skriva tentamen och naturligtvis för helt vanligt vardagsplugg också. Självklart över en kopp kaffe, eller två.

Förutom alla distansutbildningar som finns att söka, har högskolar och yrkeshögskolor placerat lokala studiegrupper hos våra lärcentra.

Bland yrkeshögskoleutbildningar som har studiegrupper hos oss finns bland annat handläggare byggnadsnämd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., miljösamordnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., logistiker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och drifttekniker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (dessa två senare söker du med studieort Gävle, men sitter i Söderhamn).

Utbildningarna är placerade här med tanke på behovet som finns både lokalt och regionalt.

Utbudet av distansutbildningar är enormt stort och brett, där du kan läsa allt från affärsutvecklare inom besöksnäring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till upphandlare/inköpare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Steget till högre utbildning behöver inte vara längre än så.

Distansutbildningar

Det finns hundratals yrkeshögskoleutbildningar på distans som du kan läsa till exempel från ditt lokala lärcentrum - CFL Bollnäs, Nordanstig eller Söderhamn - utan att behöva flytta!

Väljer du dessutom någon av följande utbildningar så har du goda chanser att få jobb lokalt. Just nu finns det behov av bland annat:

  • Elingenjör
  • Automationstekniker
  • Upphandlare/inköpare

Gå in på www.yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., skriv in yrket samt klicka i studieform ”distans”.

Fråga våra studie- och yrkesvägledare!

Kontakta din lokala studie- och yrkesvägledare om du har frågor kring yrkehögskola och ansökan:

CFL Bollnäs
Studie- och yrkesvägledare

Pia Olsson

Tfn 010-454 11 34

 

Agneta Nyegårdh

Tfn 010-454 11 09


CFL Nordanstig
Studie- och yrkesvägledare

Katarina Bylin

Tfn 010-454 12 24

Mobil 073-275 35 77


Gunilla Englin

Tfn 010 454 10 66

Mobil 073-028 45 18

CFL Söderhamn
Studie- och yrkesvägledare

Anna Kleemair

Tfn 010-454 10 59

Jeanette Österman

Tfn 010-454 10 64


Sidan uppdaterades av lucas.lund@hufb.se

Kontakt

Kontakt

Rektor

Anders Danielsson Lans

Tfn 010-454 11 26

Mobil 072-529 12 08

Utbildningsledare

Ulla Stålberg

Tfn 010-454 10 96

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36 
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 13 10

E-post

CFL Nordanstig

Södra vägen 8
829 50 Bergsjö

Tfn 010-454 12 24

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 13 20

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund