Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

CFL Söderhamn - Lärcentra

Hos oss på CFL i Söderhamn kan du studera de flesta utbildningar som högskolor och universitet lägger ut på distans. Här kan du utnyttja lokaler och tekniska hjälpmedel kostnadsfritt, enskilt eller i grupp.

CFL Söderhamn

Söderhamn

CFL är en mötesplats och lärandemiljö som är öppen för alla. Här kan du träffa andra människor och utbyta erfarenheter, ta en kopp kaffe på restaurangen eller läsa tidningen. Här kan du samla din studiegrupp och söka i databaser eller kanske grupparbeta.

Vi är ett kvalitetsdeklarerat lärcentrum och medlemmar i NITUS Länk till annan webbplats. (Nätverket för kommunala Lärcentra). 

 

Fristående kurser helt på distans

Du vet väl om att det finns tusentals utbildningar att studera på distans.
Många högskolor och universitet ger kurser helt och hållet på distans, alltså helt utan fysiska möten. Oftast ges föreläsningarna via nätet antingen ”live” så att du kan ställa frågor till föreläsaren direkt eller så ser du en inspelad föreläsning och kommunicerar via e-post eller genom en lärplattform eller motsvarande.

Oavsett om ni är själv eller flera som vill läsa en kurs får ni gärna använda CFL´s lokaler. Vi har snabb uppkoppling, möjlighet att visa föreläsningar på stor skärm och tillgång till tekniskt stöd. Vi kan även hjälpa dig med kontakter med högskolor och universitet och givetvis kan du skriva din tentamen hos oss. Att skapa en studiegrupp är den bästa metoden för att lyckas med sina distansstudier.

Vi erbjuder en fysisk studiemiljö och teknikstöd för alla vuxna, både individer och grupper. Det gäller både för dig som redan studerar på CFL, men också för dig som studerar på annat håll men behöver tillgång till en studiemiljö lokalt. Många som läser på exempelvis Högskolan i Gävle väljer att samla sin lokala studiegrupp på CFL.

CFL erbjuder även en virtuell studiemiljö med tillgång till webbplattformar, videokonferenser och datorer.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Verksamhets­utvecklare högskola och forskning

Ann-Sofie Gustafsson

Tfn 010-454 10 63

Öppettider

Vi har öppet kl. 07.30-16.00 under vardagar. För dig som vill vara här under andra tider finns det möjlighet att låna nyckel.

Boka studierum

Marita Källman

Tfn 010-454 10 82

Tentamen

E-post

Högskolefrågor

Anna Nordmark Larsson

Tfn 010-454 10 84

Teknik och konferensstöd

Örjan Berger

Tfn 010-454 10 73

Henrik Jonsson

Tfn 010 454 10 86

Vägledningen

Anna Kleemair

Tfn 010-454 10 59

Jeanette Osterman

Tfn 010-454 10 64


Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund