Hälsinglands Utbildningsförbund

Digital Communities

I vårt samhälle ökar nivån av digitalisering. När många tjänster, som till exempel bank och shopping, flyttar över till internet ökar också sannolikheten markant att vissa demografiska grupper, som till exempel äldre och människor på landsbygden, blir uteslutna.

Projektbeskrivning

I vårt samhälle ökar nivån av digitalisering. Europeiska länder har flertalet obligatoriska digitala lösningar för offentliga tjänster. Den ökande tilliten till digital teknologi i människors vardagliga liv nödvändiggör utvecklingen av vår digitala kompetens och digitala färdigheter för att möjliggöra ett kontinuerligt deltagande i den digitala tidsåldern. När många tjänster, som till exempel bank och shopping, flyttar över till internet ökar också sannolikheten markant att vissa demografiska grupper, som till exempel äldre och människor på landsbygden, blir uteslutna.

Projektet ‘Digital Communities’ har som mål att se till att lokala grupper och landsbygden ska få samma chans att utveckla sina digitala färdigheter, pröva nya digitala verktyg och teknologier samt att bygga grupper kring detta. Projektet kommer att ha ett inkluderande sätt att inkludera den lokala befolkningen på landsbygden, inte bara i träningsaktiviteter utan också i att utveckla de aktiviteter som kommer att erbjudas.

Digital communities logotyp

Kontakt

Kontakt

Projektsamordnare

Klas Tallvid

Tfn 010-454 10 68

Mobil 070-337 97 81

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund