Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Boksläpp i ALMA-projektet

Nu har vårat EU-projekt ALMA släppt en bok och lanserat en ny hemsida.

Bildbeskrivning

Boksläpp

Den 15 oktober hade ALMA-projektet ett boksläpp och lansering av hemsida på CFL-Söderhamn. Det var en trevlig tillställning där elever, lärare, rektorer, Nyföretagarcentrum och andra fick bekanta sig med det nya materialet. Inför boksläppet hade lärarna Madline Arbid och Petter Bykvist testat materialet. Det var uppskattat! "Bra material för att utveckla språket och att lära sig hur man startar eget företag" uttryckte en av eleverna.

ALMA (Access to Language Methods for Increasing Migrants' Abilities to Start Their Own Business) har utvecklat innovativa språk- och interkulturella inlärningsmetoder och instrument som kan inspirera migranter och hjälpa dem att förbereda sig för att starta ett företag i det nya landet.

ALMA-resultaten kommer i olika former – pappersbaserade, interaktiva verktyg, ljud- och videomaterial och inspirerande berättelser om förebilder – som kan vara till nytta både för lärare, volontärer och yrkesverksamma som arbetar med migranter som planerar att starta ett eget företag.

Materialet har utvecklats med hjälp av forskning inom företagskulturer och tips från framgångsrika migrantföretagare som har bosatt sig i följande sex europeiska länder: Bulgarien, Italien, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien. Projektresultaten består av en förebildsguide, ALMA Digital Kit "Speak enterprise", ALMA Digital Kit "Act enterprise" samt Min ALMA – En entreprenörs dagbok.

Besök gärna hemsidan: https://almaworks.eu/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du vill veta mer om ALMA- projektet eller andra projekt kan du kontakta förbundets Koordinator Klas Tallvid.

Kontakt

Kontakt

Lärare CFL Söderhamn

Madline Arbid

Petter Bykvist

Projektsamordnare

Klas Tallvid

Tfn 010-454 10 68

Mobil 070-337 97 81

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund