Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Centrum för flexibelt lärande

Vad är CFL och vuxenutbildning, hur arbetar vi med det inom Hälsinglands Utbildningsförbund?

Bildbeskrivning

En andra chans

– Det är otroligt bra att man kan få en andra chans i livet.

Det säger Jonny Engström, verksamhetschef för vuxenutbildningen inom Hälsinglands Utbildningsförbund – Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn.

I dag passerar årligen över 2000 elever vuxenutbildningen. Det är dessutom mer vanligt att man omskolar sig och satsar på en andra utbildning och nytt yrkesval.

Samverkan

Samverkan är nyckelordet. Jonny Engström ser utvecklings­möjligheter i samarbetet mellan vuxenutbildningen och gymnasieskolan. De gemensamma resurserna kan nyttjas på ett mer rationellt sätt som också gynnar både unga och vuxna. Det finns flera goda exempel.

Flexibelt lärande

De tre vuxenutbildningarna i utbildningsförbundet har i dag det gemensamma namnet Centrum för flexibelt lärande – CFL. Det understryker att lärande i dag förändras i takt med samhällets utveckling. Inom CFL finns SFI, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, lärcentra, forskning och utveckling. Lärandet på CFL spänner över flera områden.

Varierat utbud

– I takt med att arbetslivet förändras måste också vårt utbud hänga med, betonar Jonny Engström.

– Vi får inte vara rädda att ställa om så att idé snabbt blir verklighet. Vi måste vara flexibla och stötta såväl företag med olika uppdragsutbildningar som enskilda individer.

Kontakt

Kontakt

Länkar

Kontakt
CFL Bollnäs
CFL Nordanstig
CFL Söderhamn

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund