Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Certifierad Personlig tränare

Eleven Rasha Gherer certifieras som PT genom Hälsinglands Utbldningsförbund och EuropeActive.

Bildbeskrivning

Rasha Ghrear tar emot PT-certifieringen av Klas Tallvid, samordnare för juryn, tillsammans med Anders Isaksson, idrottslärare Höghammar­gymnasiet, Madline Arbid, SFI-lärare CFL Söderhamn.

Personlig tränare

Idag överlämnar Klas Tallvid ett certifikat till CFL Söderhamns elev Rasha Ghrear som gör att hon blir erkänd PT (Personlig tränare) av europeiska organisationen EuropeActive.

Rasha har flytt från kriget i Syrien och har klarat av SFI-utbildningen, nu läser grundläggande vuxenutbildning. Dessförinnan gick hon en PT-utbildning i Dubai och har gjort praktik på ett gym i London.

Klas Tallvid, med många års erfarenhet som rektor och undervisningsråd på Skolverket och Universitets- och Högskolerådet, har granskat hennes dokument. Dessutom har Rasha fått visa upp sina PT-kunskaper på CFLs gym för SFI-lärare Madline Arbid samt blivit intervjuad av Anders Isaksson, idrottslärare på gymnasienivå. Detta sammantaget har gjort att vi nu kan ge henne denna certifiering.

Stort ögonblick för Rasha och vi ser också goda möjligheter i samhället framöver; Rasha kan säkert bidra till att fler tjejer bland nyanlända vågar idrotta.

Rätt att utbilda och certifiera

Hälsinglands utbildningsförbund har, som den enda vuxenutbildaren i Sverige, rätt att utbilda och certifiera Personliga tränare och idrottsinstruktörer genom organisationen Europeactive.

Hälsinglands Utbildningsförbund har en styrgrupp/jury där följande personer ingår:

  • Klas Tallvid, samordnare
  • Anders Isaksson, idrottslärare
  • Helena Nilsson, SISU
  • Mikael Westling Söderström och Dr. Sven Blomkvist, Högskolan i Gävle, idrottsvetenskapliga program
  • Ola Wikman, vård- och omsorgslärare

Sammantaget en gedigen kompetens inom idrott o hälsa!

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Projektsamordnare

Klas Tallvid

Tfn 010-454 10 68

Mobil 070-337 97 81

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund