Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Digital distans på SFI

Flertalet kurser på vuxenutbildningen kan läsas på distans oberoende av tid och rum för att passa eleven, även SFI hakar på den utvecklingen.

Bildbeskrivning

Pär Lööf och Madline Arbid från CFL Söderhamn tillsammans med Anna-Karin Zachrisson från CFL Bollnäs träffas för att prata digital distans inom SFI-undervisning.

Distans är ett alternativ

Förra veckan hade några SFI-lärare från Bollnäs och Söderhamn ett inspirationsmöte om distansstudier på SFI.

- Det är viktigt att SFI är flexibelt och att alla som vill studera ska kunna göra det oberoende av tid och plats, säger Anna-Karin Zachrisson från CFL Bollnäs.

Digital distans är ett alternativ till undervisning i klass, för elever som inte kan komma till skolan av olika anledningar. Flera av eleverna vill studera även om de inte passar att läsa i grupp dagtid.

- SFI ska bedriva en flexibel undervisning och i Bollnäs är det många elever som är föräldralediga, jobbar eller har praktik som läser på digital distans, berättar Anna-Karin. Det finns även elever med fysiska begränsningar som distansundervisning passar perfekt åt.

Program utvecklat för SFI

De som läser på distans träffar sin lärare ungefär en gång i veckan för att stämma av sina studier och få nya uppgifter.

Eleverna jobbar i Unis, ett program som är utveckat för SFI, där de gör olika uppgifter som läraren kommenterar och rättar. Där finns även en blogg. Rättningen kan filmas och läggas upp på bloggen, där läraren även kan ge tips om olika lärverktyg.

I Bollnäs vill många elever läsa på distans och idag finns det en kö på 12 personer.

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund