Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Goda möjligheter till utbildning

Stor succé för torsdagens utbildningsmässa som hölls vid Bollnäs Folkhögskola. Tillsammans med andra utbildningsaktörer visade vi olika studievägar för massvis av intresserade medborgare!

Bildbeskrivning

Utbildningsanordnare i Bollnäs med omnejd arrangerade på torsdagens utbildningsmässa på Bollnäs folkhögskola. Fr. v Lotta Wennlund, rektor Bollnäs folkhögskola, Anders Danielsson Lans, rektor CFL Bollnäs, Hälsinglands Utbildningsförbund, och Lillemor Lund, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen Bollnäs Ovanåker.

Tillsammans skapar vi framtid!

Det blev en välbesökt vuxenutbildningsmässa på Bollnäs folkhögskola under torsdagen. Mässan arrangerades gemensamt av Hälsinglands Utbildningsförbund, Bollnäs folkhögskola, Högskolan i Gävle, Alfta Skogstekniska samt Arbetsförmedlingen Bollnäs Ovanåker.

- Vi vill tillsammans visa på de möjligheter till studier som finns i Bollnäs med omnejd, säger Anders Danielsson Lans, rektor på CFL Bollnäs.

Regional högskola och mångfald av utbildningar

Pia Almqvist, studie- och yrkesvägledare vid Högskolan i Gävle, tycker att mässan ger Högskolan möjligheten att komma närmare länet.

- Vi är en regional högskola och är avsedd för hela regionen.

Pia Almqvist hoppas mässan ska bli ett återkommande tillfälle för högskolan och andra utbildningsanordnare och ett viktigt tillfälle att visa vad man kan erbjuda när det gäller utbildningar.

- Det är bra att visa på mångfalden när det gäller utbildningar, menar Lotta Wennlund, rektor på Bollnäs folkhögskola.

- Det finns ett behov att lyfta de utbildningar som faktiskt finns i Bollnäs så att människor kan hitta det som passar dem.

Motivera människor

Arbetsförmedlingen fanns också på plats.

Lillemor Lind, arbetsförmedlare, överraskades av att så många kommit till mässan; så många att Arbetsförmedlingens broschyrer tog slut och man fick hämta fler.

- Det är bra med samverkan. För oss handlar det många gånger om att motivera människor att utbilda sig och att utbildning ger arbete.

- Sedan har vi vissa branscher där man kan erbjuda jobb direkt. Vår uppgift är att lotsa personer rätt, summerar arbetsförmedlaren.

Hoppas på fortsättning

Anders Danielsson Lans från rektor vid CFL Bollnäs hoppas nu att mässan får en fortsättning.

- Här har vi visat att det finns många möjliga vägar till utbildning.

Många hade sökt sig till Bollnäs folkhögskola och Baldursalen.

Baldursalen

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund