Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Handelslärling öppnar dörrar

Att jobba inom handel handlar inte enbart om att möta kunder; det handlar om så mycket mer! Det har lärlings­eleverna på vid den nystartade yrkesutbildningen inom handel vid CFL Bollnäs, fått erfara.

Bildbeskrivning

Malou Sköld och Maya Loewe ansvarar för lärlingsutbildningen handel på CFL Bollnäs. Elever fr.v. bakre raden: Felix och Emelie, främre raden: Andreas, Lina, Simon och Theres.

Nystartad lärlingsutbildning

Maya Loewe är handelslärare på lärlingsutbildningen inom handel vid CFL Bollnäs. Tillsammans med lärlings­samordnaren och handledaren Malou Sköld från Bollnäsdraget (med stor erfarenhet från handel) håller de i den nystartade utbildningen.

- Här får eleverna veta vad som förväntas av dem.

Det är ett gäng entusiaster som tar sig an alla uppgifter som de tilldelas av lärarna. Eleverna jobbar hårt för att lära sig så mycket som möjligt. Snart är det dags att ge sig ut på praktik.

Lärlingsprogrammet som startade i början av mars pågår till juni. Eleverna har arbetsplatsförlagd utbildning fyra dagar i veckan och en dag i veckan finns de i skolan.

Förbereda elever

- Vi vill orientera eleverna så att de är förberedda när de kommer ut på sin arbetsplats, förklarar Malou Sköld.

I dag är det sex elever som går den här utbildningen. Malou Sköld är knuten till utbildningen och har också kontakten med arbetsgivare som tar emot eleverna.

- Vi eftersträvar att ge eleverna en så bra start som möjligt så att de känner sig rustade, säger Maya Loewe.

I utbildningen ingår bland annat branschkunskap, personlig service, praktisk marknadsföring och servicekunskap.

Finns möjligheter

Handel är en bransch där det är rotation vad gäller personal och det finns möjligheter till vikariat och sommarjobb, framhåller Malou Sköld.

Utbildningen är inte nischad mot någon särskild bransch inom handeln.

- Att vara försäljare handlar om att vara öppen för olika typer av försäljning, betonar Malou Sköld och Maya Loewe.

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund