Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Handledare och arbetsplats prisades!

Vinnarna av Årets handledare och Årets arbetsplats är utsedda av den lokala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege.

Årets handledare

Vägen ut i arbetslivet

En viss spänning låg runt bordet där de nominerade handledarna och arbetsplatsrepresentanterna satt när den lokala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege skulle avslöja vinnarna i respektive kategori.

Elever från vård- och omsorgsutbildningarna vid CFL Bollnäs och Torsbergsgymnasiet som varit på praktik har nominerat både handledare och arbetsplatser.

Vinnarna går vidare och tävlar regionalt och därefter nationellt.

Vinnarna och de nominerade handledarna/arbetsplatserna

Nominerade handledare/arbetsplatsrepresentanter. Mona Norén (längst till vänster) och Lena Söderlund (trea från höger) fick ta emot pris från Vård- och omsorgs­college. Klicka för större bild!

 

Alla de nominerade handledarna och enhetscheferna från olika arbetsplatser inom Bollnäs och Ovanåkers kommuner fick varsin ros och fina uppskattningsord från styrgruppen.

- Ni är vägen ut i arbetslivet för våra elever, konstaterade Anders Danielsson Lans, rektor för CFL Bollnäs.

Årets handledare

Det var en mycket överraskad Lena Söderlund som fick ta emot priset. Hon är en av nio som jobbar på avdelningen Björkbacken vid Karlslunds äldreomsorg i Bollnäs.

- Roligt med uppskattning, säger Lena som alltid ger tid till eleverna så att de känner sig välkomna och bekväma under sin praktik.

Årets arbetsplats

En glad enhetschef i Mona Norén från Anhörigstödet Bollnäs kommun tog med nöje emot priset som Årets arbetsplats.

- Vi jobbar med mål och planer i våra styrkort för att skapa en bra arbetsplats, summerade Mona som kommer att fortsätta jobba för att Anhörigstödet ska bli ännu bättre och alltid vara nära eleverna.

CFL Bollnäs utbildar

Handledarna går speciella handledarutbildningar för APL (arbetsplatsförlagt lärande) utformade av Vård- och omsorgscollege. CFL Bollnäs anordnar utbildningen med målet att arbetsplatser ska kunna ta emot både gymnasie- och vuxen­elever på bästa sätt.

- Handledarna är vårat guld, säger Gunilla Liljendahl från CFL Bollnäs som jobbar med praktikplatser åt 300 elever årligen.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund