Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Här kan man förverkliga sig

Nina Begovic Jönsson är en av "våra" forskare som inte ser någon anledning att lämna Söderhamn och Ljusne eftersom alla möjligheterna finns här.

Bildbeskrivning

Bidra till utveckling

Man kan förverkliga sig själv oavsett om man bor i Ljusne eller New York.

Det är Nina Begovic Jönsson alldeles övertygad om. Hon har nyligen börjat sin doktorandutbildning med fokus på flerspråkighet och svenska som andraspråk.

Målet är att disputera och arbeta vid Högskolan i Gävle och bidra till Söderhamns utveckling. Sin bas när hon är hemma har Nina på CFL Söderhamn.

Har aldrig lämnat Ljusne

Nina som snart fyller 30 år kom till Ljusne från Bosnien. Hon var bara några år när hon kom till Ljusne och där bor hon fortfarande.

- Jag har aldrig flyttat därifrån och det är underbart att X-tåget stannar i Ljusne!

Hemma i skolvärlden

Det var mer eller mindre självklart vad Nina skulle arbeta med. Hon tog studenten på Staffan. Pluggade till gymnasielärare på Högskolan i Gävle, engelska, svenska och svenska som andraspråk. Hon jobbade på CFL Söderhamn en period och pluggade en master och blev universitetsadjunkt på Högskolan i Gävle.

Nina vill tillhöra universitetsvärlden. Hon gillar atmosfären och känner sig hemma där. I februari i år började hon på sin doktorandutbildning antagen på Uppsala universitet.

- Det är klart att jag vill bli professor, säger Nina och skrattar.

En plats att vara

Nina lovordar engagemanget för forskare från CFL Söderhamn. Det är en bra studiemiljö och det finns tillgång till teknik etc. om hon behöver.

- Här kan jag träffa andra forskare.

Det är en stor fördel, menar Nina. Man behöver kommunicera med andra.

- Det finns mycket erfarenhet att hämta hos kollegor.

Att forska på hemmaplan är fantastiskt, tycker Nina. Det finns ingen anledning att lämna Ljusne och Söderhamn. Nina trivs.

- Det är inget fel att vara nöjd över det man har!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund