Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Hemmamatch på bortaplan!

Du behöver inte flytta för att läsa på till exempel högskola, universitet eller yrkeshögskola. Läs på distans via något av våra lärcentra!

Bildbeskrivning

1000-tals utbildningar

Det finns 1000-tals utbildningar på distans att söka; kurser eller program på universitet, högskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller yrkeshögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klicka dig vidare på länkarna ovan som exempel.

Lärcentra

Hos oss kan du studera de flesta utbildningar som högskolor och universitet lägger ut på distans. Du kan bo kvar i Hälsingland och samtidigt studera på högskolenivå, på hemmaplan! Att läsa på högskolenivå här innebär att du är inskriven på ett universitet eller högskola, t ex Högskolan i Gävle, men att du bedriver studierna lokalt. Du får tillgång till lokaler med datorer, skrivare och god uppkoppling.

Att läsa på distans kan vara ett bra alternativ för dig som inte har möjlighet eller tid att ta dig till högskola/universitet eller som vill läsa vid sidan om arbetet.

Sätten att studera på är många. En del föreläsningar ges via videokonferenser, andra hålls på plats. Utbudet av kurser och program från högskolor och universitet är stort. Även utbudet av rena distansutbildningar.

Är intresset tillräckligt stort kan även utbildningar som normalt bara ges på plats på universitetet arrangeras hos oss. Det finns fler möjligheter än du tror.

Lokala högskoleprogram

Två högskoleprogram och två kurser ges i samarbete med Högskolan i Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sjuksköterskeprogrammet och Socionomprogrammet har egna ansökningskoder för dig som vill studera på distans via oss.

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Ett arbete som direkt påverkar andra människors liv och hälsa. Det är bland det mest ansvarsfulla, men samtidigt också mest givande, jobb du kan ha.

Sjuksköterskeprogrammets egna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socionomprogrammet 210 hp

Det finns faser i livet som är svåra att hantera på egen hand. Med rätt stöd från en medmänniska som både har professionell kompetens och empatisk förmåga, kan den som befinner sig i en utsatt situation ta sig tillbaka till ett liv som kanske till och med är bättre än det som var förut.

Socionomprogrammets egna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kontakt

Verksamhets­utvecklare högskola och forskning

Ann-Sofie Gustafsson

Tfn 010-454 10 63

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund