Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Invigning av Navet

Navet, en samlingsplats för unga i Bollnäs, invigdes under fredagen. CFL Bollnäs har en studie- och yrkesvägledare på plats tre dagar i veckan.

Bildbeskrivning

Navet, Bollnäs nya ungdomscenter

Mohamed Chabchoub, chef Arbetsförmedlingen, och Marie Centerwall, kommunalråd Bollnäs kommun, talade på invigningen tillsammans med Jonny Engström, verksamhetschef för vuxenutbildningen inom Hälsinglands Utbildningsförbund.

Det var tre glada och förväntansfulla talare som framhöll sättet att samarbeta på för att hjälpa ungdomar och hyllade även de som gjort detta möjligt. Att vara öppna och ta vara på ungdomarnas förmågor och att ta del av andras kulturer och kontakter för att nå vidare i livet, via studier eller arbete.

Halvera ungdomsarbetslösheten

Navet är ett samarbete mellan kommunens arbetsmarknads­enhet och socialtjänst, Arbetsförmedlingen Bollnäs-Ovanåker samt Hälsinglands Utbildningsförbund. Målet är att tillsammans hitta nya lösningar och arbeta för att halvera ungdoms­arbetslösheten fram till 2020.

Mingel

Bland besökarna på invigningen syntes bland annat politiker, tjänstemän, rektorer, arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare, näringslivet, polisen och den viktigaste ingrediensen - intresserade ungdomar.

"Viktigt att vi finns här för ungdomarna för att de ska kunna gå vidare till studier eller jobb på ett smidigt sätt", påpekade Anders Danielsson Lans, rektor vid CFL Bollnäs komvux. 

Estetiska programmet Torsbergsgymnasiet

Det bjöds på musikunderhållning och tilltugg från Torsbergs­gymnasiets Estetiska respektive Hotell- och restaurangprogram.

Graffiti

Det fanns till och med även en vägg där besökarna fick testa att måla graffiti. Projektledaren för Navet, Susanne Froms, tog fram sina gamla bildlärarkunskaper och gjorde sin "tagg".

Pia Olsson, SYV

Pia Olsson är studie- och yrkesvägledaren som kommer att finnas på plats på Navet tre dagar i veckan.

Kulturkommunikatör

Yrkeshögskoleutbildningen Kulturkommunikatör fanns på plats i minglet.

Kontakt

Kontakt

Navet Bollnäs

Besöksadress:
Björkhamregatan 48
821 32 Bollnäs

Postadress:
Arbetsmarknadsenheten
821 80 Bollnäs

Enhetschef

Ulla Olsson

Tfn 0278-253 32

Projektledare

Susanne Froms

Tfn 072-529 75 22

Studie- och yrkesvägledare

Pia Olsson

Tfn 010-454 11 34

Mobil 073-088 35 57

Öppettider

Måndag-fredag
10.00-16.00

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund