Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Kulturkommunikatör startar ej

Beslut: Förbundsdirektionen har beslutat att utbildnings­starterna ht 2017 och 2018 ej blir av och därmed läggs utbildningen ner.

Bildbeskrivning

För få sökanden

Få sökande till Yrkeshögskoleutbildningen Kulturkommunikatör tvingar Hälsinglands Utbildningsförbund att fatta beslut om programmets nedläggning. Ända sedan start har söktrycket på utbildningen varit lågt, och de senaste åren har svårigheterna kulminerat och landat på en nivå som gör att direktionen valt att fatta detta sorgliga beslut.

Alla är överens om att utbildningen är bra, och har ett innehåll som bidrar till en viktig samhällsutveckling, men det håller helt enkelt inte rent ekonomiskt. Ett tuffare läge för vuxen­utbildningen bidrar också till att verksamheten har svårt att få stöd med interna medel för att klara av situationen.

Den kompetens som byggts upp under åren är unik, och
diskussioner pågår om hur den kan förmeras i verksamheten på andra sätt. Om det blir möjligt, och i så fall på vilket sätt, är svårt att säga så här tidigt inpå beslutet.

Studerande i årskurs 2 kommer inte påverkas av beslutet och
slutför sin utbildning som planerat.

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36 
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 13 10

E-post

Utbildningsledare

Ulla Stålberg

Tfn 010-454 10 96

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund