Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Midsommarfirande

Elever som läser SFI lär sig inte bara det svenska språket, men även hur kulturen fungerar. Idag var temat Midsommar på CFL Bollnäs.

Bildbeskrivning

Kulturdag med midsommartema

Midsommar är en djupt rotad och riktig kulturklassiker i vårt avlånga land. Samtidigt kan det vara en nyhet för många.

SFI-grupperna samlades för en kulturdag under onsdagen för att fira svensk midsommar. Några har varit med tidigare år, kanske även beskådat eller deltagit i firandet på fritiden, men för några var det här första kontakten med den svenska kulturklassikern. Eleverna hade förberett sig både praktiskt och teoretiskt med att lära sig de traditionella sångerna, diskuterat med lärarna och sett på film.

- Det är en årligen återkommande och uppskattad aktivitet, säger rektor Eva Björklin, CFL Bollnäs.

Dagen började med traditionsenliga tävlingar som till exempel dragkamp, stövelkastning och säckhoppning - med mängder av skratt. Därefter en riktig knytkalaslunch där den traditionella svenska sillen mötte femton andra matkulturer.

Midsommar
Midsommar
Midsommar

Mätta och glada efter den trevliga lunchen formades en cirkel med skönsjungande lärare och elever för sång och dans runt midsommarstången. 

- Vi får många frågor om högtider och vi vill lära våra elever helheten, säger Eva Björklin innan hon ansluter till ringen runt midsommarstången och sjunger och dansar Små grodorna.

Glad midsommar!

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund