Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Ministermöte om utbildning

En delegation från Gävleborg besökte landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och diskuterade bland annat utbildnings­platser och lokala lärcentra. Även SVT var där.

Bildbeskrivning

Högre utbildning i Gävleborgs län

Jonny Engström och Ann-Sofie Gustafsson har varit ner till Stockholm och haft ett bra möte med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. De diskuterade hur vi kan förbättra kompetens­försörjning och tillgängligheten till högre utbildning i Gävleborgs län. Jonny Engström som är verksamhetschef för vuxen­utbildningen i Hälsinglands Utbildningsförbund, tyckte det var ett bra möte och är hoppfull inför framtiden.

Fler i delegationen från Gävleborg som deltog i mötet var landshövdingen Per Bill, representanter från Region Gävleborg och Högskolan i Gävle.

Kompetensförsörjningen

Ann-Sofie Gustafsson, enhetschef för förbundets lärcentra, betonar regionens behov av bland annat lärare, vårdpersonal, socionomer och ingenjörer. Då måste det också finnas utbildningsplatser till för att kunna möta detta kompetens­försörjningsbehov. I tv-inslaget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nedan lyfter hon fram hur viktigt det är med lärcentra för att ge den potentiella studenten möjligheten att utbilda sig utan att behöva flytta.

Möjligheter är precis vad ett län med landets lägsta utbildnings­nivå behöver!

Se SVT Gävleborgs inslag:

SVT Gävleborg

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund