Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Nu är vi redo att köra buss!

Sju bussförare avslutade på onsdagen sin 20 veckor långa utbildning på CFL Söderhamn, Flygstaden.

Bildbeskrivning

Robert Fernkvist t.v. är nöjd med sina elever Saleban, Omer, Marcus, Feliy, Dawood och Ahmed.

Tårtkalas

Det bjöds på en god busstårta och blev en trevlig avslutning för de nyexaminerade bussförarna tillsammans med lärare och tjänstemän från förbundet samt personer från bussbranschen.

Arbetsmarknaden för bussförare är god. I hela landet saknas det tusentals och bara i Gävleområdet ett 20-tal. Där tvingas man till och med ställa in turer på grund av bristen på förare.

Ahmed Samabar, Marcus Blomqvist och Dawood Jafari är några av dem som nu avslutar sin utbildning. De hoppas på jobb – och gärna i närområdet.
- Det är kul att köra buss!

bussförare avslutning

Glatt humör

Vuxenutbildningens verksamhetschef, Jonny Engström, talade om vikten av god service och bemötande i yrket och stämde upp i sång och musik och framförde barnvisan En busschaufför med glatt humör till allas jubel. Han gratulerade bussförarna och betonade att detta var vuxenutbildningens första utbildning av förare.

CFL Söderhamns rektor, Uta Füllkrug, tackade alla deltagare och berömde samarbetet mellan Staffangymnasiet och vuxenutbildningen - bland annat den viktiga kuggen i utbildningssamordnare Petra Lindström. Hon gladdes åt verkligen åt branschens positiva respons på utbildningen.

Ambitiösa elever

Det är ambitiösa elever som genomgått den 20 veckor långa utbildningen. Det intygar läraren Robert Fernqvist. Det som återstår är så kallad YKB-skrivning – yrkeskompetensbevis – som Transportstyrelsen utformat. Provet innehåller frågor kring säkerhet och bestämmelser i yrkestrafiken bland annat.
Men det tänkte man inte så mycket på en dag som denna; nu var det tårtkalas och avslutning på den 20 veckor långa utbildningen.

Stort grattis till en väl genomförd utbildning!

Efter nyår börja vi utbilda ytterligare en grupp bussförare!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund