Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Prof. Therborn + FoU-glöggmingel

Välkommen till CFL Söderhamn 7 december för bokprat med professor Göran Therborn samt efterföljande traditionsenligt FoU-glöggmingel.

Bildbeskrivning

Bokprat med Göran Therborn

Göran Therborn är en internationellt välrenommerad sociolog och professor emeritus vid University of Cambridge. Han kommer att prata om sin senaste bok "Kapitalet, överheten och alla vi andra".

Det Sverige som en gång lovade bli jämlikhetens land har istället blivit Nordens mest ojämlika och orättvisa klassamhälle, med en av Västeuropas värsta förmögenhetskoncentrationer. Varför kan ett litet överskikt roffa åt sig allt större del av samhällets resurser? Och varför får folkförakt och klassförakt så stort utrymme i det offentliga livet? Göran Therborn granskar utvecklingen från 1980-talet och framåt i en historisk och jämförande klassanalys. Vad kan göras för att återigen vända utvecklingen?

Hälsinglands Utbildningsförbunds forskare Mikael Vallström och Lotta Svensson har under året deltagit i projektet Klass i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., bidragit med en rapport och där samarbetat med professor Göran Therborn. Vi är nu mycket glada att kunna presentera hans senaste forskning i vår region!

FoU-glöggmingel

Välkommen till ett intressant bokprat med Göran Therborn och efterföljande traditionsenligt FoU-glöggmingel!

När: 7 december 2018, kl. 16.00-18.00

Var: CFL Söderhamn, S Järnvägsgatan 7

Glöggmingel? Samtalen fortsätter efter föreläsningen för den som vill, i gott sällskap och med värmande glögg. Kom ihåg att även anmäla om du vill delta i detta.

Anmälan: Anmäl dig senast 4 december till cfl@hufb.se

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Forskare vid FoU

Lotta Svensson

Tfn 010-454 13 71

Mobil 072-501 14 02

Forskare vid FoU

Mikael Vallström Löfgren

Tfn 010-454 13 66

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund