Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SFI för föräldralediga

Kontinuitet är viktigt när du ska lära dig något, så även när du ska lära dig svenska och nyligen blivit förälder. Vi har ett projekt med SFI-undervisning tillsammans med en grupp föräldralediga mammor.

Bildbeskrivning

Komma igång och bibehålla svenskan

Sedan i höstas har en grupp föräldralediga mammor träffats vid Mötesplats Gärdet och pluggat SFI tillsammans, två timmar varje tisdag. De sitter runt ett bord tillsammans med sina små barn och läser, pratar och gör uppgifter. En mamma sitter och ammar medan hon redovisar sina uppgifter för läraren Anna-Karin Zachrisson.

Tillsammans med resursen Mona Al-Malla Chehade från Öppna förskolan hjälper de tolv mammor att komma igång och bibehålla det svenska språket. Det är en viktigt insats eftersom de är hemma och missar den vanliga SFI-undervisningen. Den här gruppen är i början av sin språkinlärning och detta är ett utmärkt och uppskattat tillfälle att hålla igång svenskan med riktiga SFI-kurser, fast i en lite annorlunda miljö. Här sitter barnen bredvid i barnstol, i förälderns knä eller i bärsele på ryggen. Skulle det vara någon som tappar sin leksak/napp/snuttefilt är Mona snabbt framme och hjälper till, så att eleverna kan fokusera på studierna.

SFI med föräldralediga mammor
SFI med föräldralediga mammor

SFI och samhällsintroduktion för nyanlända

Projektet heter "SFI och samhällsintroduktion för nyanlända" och är ett samarbete mellan CFL Bollnäs SFI, Öppna förskolan och Flyktingverksamheten. Det är ett §37-projekt med fokus på föräldralediga kvinnor och drivs med hjälp av medel från Länsstyrelsen.

Undervisningen och projektet pågår mellan 5 augusti 2019 och 21 juli 2020.

SFI med föräldralediga mammor

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund