Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SFI och De 5 Stora

SFI-verksamheten från CFL Söderhamn och Rovdjurs­centret De 5 Stora i Järvsö har ett häftigt integrations­projekt på gång.

Bildbeskrivning

Djur, natur och kultur

Under hösten kommer Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö genomföra två separata integrationsprojekt tillsammans med SFI från CFL Söderhamn och Ljusdal. Med djur, natur och kultur som tema blandas studiebesök i naturen och traditionell klassundervisning.

Syftet med projektet är att öka elevernas språkkunskaper genom att använda naturen som klassrum, öka bekvämligheten att röra sig i naturen, minska rädsla för rovdjur, förstå allemansrätten och dessutom få en inblick i svensk kultur. Under hösten 2014 genomförde SFI i Söderhamn en del av undervisningen utomhus. Det var från denna idé som Rovdjurscentrets projekt för SFI-elever har utvecklas.

SFI-elever

Fantastiska möjligheter

Två gånger i veckan under höstterminen ansvarar Rovdjurscentret De 5 Stora för undervisningen som främst kommer att ske utomhus. Exempel på aktiviteter är studiebesök i Hamra Nationalpark, älgjakt, rovdjursskola, besök på Järvzoo, matlagning i skogen, besök på en världsarvgård och prova på svensk folkmusik och dans.

"Olika integrationsprojekt finns i flertal men vi på Rovdjurscentret De 5 Stora har en annan ingång. Naturen ger oss fantastiska möjligheter ur en pedagogisk synvinkel. Genom våra tidigare rovdjursskolor med SFI-elever får vi en enorm respons och ett engagemang i ämnet och därför faller det sig naturligt att bredda detta", säger Benny Gäfvert, verksamhetsansvarig på Rovdjurscentret De 5 Stora.

SFI-elev

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund