Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SFI och naturen

Ett gäng glada SFI-elever och lärare från CFL Bollnäs spenderade en fin bärplockardag i skogen. Språk, natur, kunskap och glädje på en gång!

Bildbeskrivning

Tipspromenad och Allemansrätt

En fin dag i slutet på augusti begav sig delar av SFI-verksamheten från CFL Bollnäs ut i naturen. De gick till Hoberget för att plocka blåbär och lingon samt lära sig lite om den svenska naturen i allmänhet och allemansrätten i synnerhet. 

Rensa bär

Alla njöt av att vara ute i skogen - och eleverna fick även en snabblektion i hur man rensar bär.

Bär och natur

Eleverna var mycket entusiastiska till att plocka bär! Efter fikarasten gick eleverna en tipspromenad med frågor om Allemansrätten.

Eftersom de pratat en del om Allemansrätten på lektionstid innan skogsutflykten var frågorna på tipspromenaden inte helt obekanta även om det kan vara svårt att till exempel veta hur en björk ser ut.

Stolta elever!
Roligt att vara ute

Några var lite oroliga för ormar men som tur var såg vi inga :)

Vad är allemansrätten?

Det är tack vare allemansrätten som alla kan röra sig fritt i den svenska naturen. Självklart finns det vissa saker du måste tänka på när du är ute och vandrar, campar, klättrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen.

Läs mer om allemansrätten på Naturvårdsverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund