Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SFI på hal is

Nej så halt blev det inte, eftersom SFI-eleverna från CFL Bollnäs fick god hjälp av Barn- och fritidsprogrammet på Torsbergsgymnasiet.

Bildbeskrivning

Första gången på skridskor

En gråmulen dag i mars. Regnet hängde i luften. Delar av SFI-verksamheten i Bollnäs snörade på sig skridskor och spände noggrant fast hjälmarna innan de förväntansfulla respektive nervösa eleverna klev ut på isen.

- Inga skador i alla fall, konstaterar en nöjd och glad Margareta Wellander, SFI-lärare CFL Bollnäs, som tycker att det är roligt att ta med eleverna på något annorlunda.

Eleverna uppskattade den annorlunda SFI-lektionen, även om inte alla vågade eller kunde delta på grund av fysiska skäl. De som stod på sidan hejade på sina klasskompisar.

- Alla som testat verkar nöjda, tillägger Margareta som är initiativtagare till ett nytt samarbete.

Ett glatt gäng skridskoåkare

Glada skridskoåkarna Rusom, Frezgi, Eva, Meta, Tesfalem, Anis och Afsaneh - betydligt gladare än vädret.

Tillsammans med Barn- och fritidsprogrammet

För att få till en bra introduktion och det bästa av denna nordliga vinteraktivitet tog Margareta kontakt med Anders Sundström, idrottslärare för Barn- och fritidsprogrammet på Torsbergsgymnasiet. De samlade ihop låneutrustning och engagerade eleverna i BF15 att hålla i skridskoundervisningen och bjöd dessutom på klassikern varm saft vid sidan av isen.

- Mycket passande då det är en del av utbildningen; vi jobbar med ledarskap, köksutrustning i naturen och som naturguide, säger Anders.

Både BF-eleverna som hjälpte till på isen de och serverade varm saft konstaterade att det var roligt att se hur de nya skridskoåkarna vågade ta för sig och att ingen gjorde sig illa.

- Isen var mjuk och svårbemästrad, vilket kanske var bra för nybörjarna, summerade Anders och fick medhåll från SFI-rektorn och före detta bandyspelaren Eva Björklin som dagen till ära snörade på sig skridskorna och dribblade runt lite med eleverna. Båda mycket nöjda med dagen.

En av de som såg ut att trivas bäst på underlaget och hade en god utvecklingkurva, var Tesfalam.

- Det går braaaaaaa, sade han glatt med andan i halsan och tog ett sista varv innan regnet kom.

Glad rektor och glada elever

Rektor Eva Björklin, Tesfalem, Frezgi och Rusom blev kvar på isen längst.

Lär av varandra

Det här var första träffen mellan SFI-gruppen och BF-klassen, men både Margareta och Anders tror på fler samarbeten eftersom båda parterna kan lära sig mycket av varandra kopplat till kurserna de läser.

- Vi ska summera det här och bjuder in BF-eleverna för att titta på ett bildspel och pratar om dagen, summerade Margareta.

Skridskohjälp

Afsaneh får hjälp av BF-eleverna Sara och Lilav.

Balanshjälpmedel

Anis kämpar på.

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

SFI-lärare

Margareta Wellander

Tfn 010-454 12 82

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Idrottslärare BF

Anders Sundström

Tfn 010-454 11 92

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund