Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SFI-resultat i topp!

CFL Bollnäs SFI-verksamhet har i veckan fått medial uppmärksamhet för ett gott arbetssätt med bland de bästa resultaten i landet som följd.

Bildbeskrivning

CFL Bollnäs bland de bästa i landet

I veckan publicerade Dagens Nyheter artikeln "I Bollnäs är SFI-resultaten bland de bästa i landet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." där CFL Bollnäs goda arbetssätt och medföljande positiva resultat lyfts fram. Läs gärna artikeln där tf rektor och pedagoger berättar om verksamheten och deras arbetssätt.

"Att CFL Bollnäs har bland de bästa SFI-resultaten i landet gör oss glada och stolta" säger Jonny Engström, verksamhetschef för vuxenutbildningen.

Jonny pekar på några framgångsfaktorerna för de goda resultaten:

  • kompetenta och engagerade pedagoger,
  • SFI-gruppernas storlekar som är anpassade efter de studerandes nivå,
  • preparandutbildningen där språkhandledare och språkassistenter gör ett bra jobb innan själva SFI-utbildningen påbörjas.

Vi jobbar vidare - vill du också vara med?

För att möta trycket och kunna korta ner köerna till SFI-undervisningen kommer nya satsningar att göras, bland annat rekryteringar och distans­/fjärrundervisning. Ett spännande försök som pågår just nu är språkinlärning där två dramapedagoger genomför fjärrundervisning till flera orter.

Är du intresserad av att jobba innovativt inom Svenska för invandrare kan du läsa om förbundets lediga tjänster på www.hufb.se/jobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

"Det här ska vi fira med att bjuda personal och skolledning på tårta!" avslutar en stolt Jonny Engström.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund