Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

SIGNS boksläpp

Boksläppet av "Signs i Bollnäs och Söderhamn" och firades under festliga förhållanden med snittar och bubbel.

Bildbeskrivning

SFI-lärarna Margareta Wellander (CFL Bollnäs) och Mado Arbid (CFL Söderhamn) som varit drivande i projektet för respektive kommun berättade hur arbetet gått till och syftet med boken.

Projektet Signs goes north

"SIGNS"-projektet hjälper nyanlända flyktingar och invandrare i Bollnäs och Söderhamn, men även i Reykjavik, Rotterdam och danska Vejle, att anpassa sig till sin nya omgivning och få ny kunskap och erfarenhet. Skyltar och symboler ska på ett enkelt, visuellt och tydligt sätt främja lärandet vad gäller språk och kultur. Projektet finansieras genom EU (Erasmus+).

Festlig stämning

Boksläppet firas i både Bollnäs och Söderhamn som deltagit i projektet. Först ut var CFL Bollnäs som bjöd in till filmvisning, bubbel och tilltugg i samband med boksläppet i biblioteket vid Torsberg/CFL Bollnäs.

folk i biblioteket

Elever från den nystartade restaurangutbildningen på CFL Bollnäs serverade bubbel och tilltugg till besökarna under boksläppet.

Nästa vecka är det boksläpp på CFL Söderhamn!

Filmerna

Kontakt

Kontakt

SFI-lärare
CFL Bollnäs

Margareta Wellander

Tfn 010-454 12 82

 

SFI-lärare
CFL Söderhamn

Mado Arbid

Tfn 073-8316720

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund