Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Skolverket på besök

Skolverket bjöd in till en regionaldialog med alla hälsinge­kommunerna på CFL i Söderhamn

Skolverket på besök

Vuxenutbildningen

Hälsinglands Utbildningsförbund och de övriga kommunerna fick besök av Skolverket under torsdag 22 oktober.

Syfte med dagen:

  • Erfarenhetsutbyte med kommunernas och förbundets ansvariga för vuxenutbildning
  • Presentera blivande satsningar
  • Information om reformer inom vuxenutbildningen

Exempel på reformer är bland annat att SFI blir en del av kommunal vuxenutbildning (komvux) och försvinner som egen skolform. Läsa mer om reformen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Imponerade

Skolverkets representanter var mäkta imponerad över utbildningsutbudet, utvecklingen och samarbetet mellan utbildningssamordnare, arbetsförmedlingen och andra aktörer.
De kommer att ta med sig detta i dialog med utbildnings­ministern och utbildningsdepartementet. Skolverket kommer att följa Hälsingland som det goda exemplet.

Bra jobbat HELA Hälsingland!

Närvarande från Hälsinglands Utbildningsförbund var politiker, några rektorer och enhetschefer samt verksamhetschef för vuxenutbildningen.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund