Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Skräddarsydd vårdutbildning

CFL Söderhamn introduktionsutbildar personal från bemanningen på Söderhamns kommun inom vård och omsorg, för höja kapaciteten i och med Covid-19.

Bildbeskrivning

Två intensiva och lärorika dagar

Under två dagar utbildas delar av personalen från Söderhamns kommuns bemanning inom vård och omsorg. Efter önskemål från kommunen har vård- och omsorgsutbildningen vid CFL Söderhamn satt ihop ett utbildningspaket där personalen fokuserar bland annat på:

  • Äldreomsorg, centrala begrepp och arbetsuppgifter
  • Kommunikation och bemötande
  • Hygienrutiner och skyddskläder
  • Smitta och smittspårning
  • Lagar att följa
  • Covid-19
  Kursdeltagare från bemanningen

  Hygienen är jätteviktig

  Två av deltagarna på utbildningen är Thomas Emahatsion och Gebrihiueef Mengstab som båda jobbar inom bemanningen på äldreboendet Enriset.

  - Vi lär oss mycket, hygienen är jätteviktig, säger Thomas som trivs bra inom yrket och på sin arbetsplats.

  - Det blir lite repetition, men det är jättebra och mycket är nytt, tillägger Gebrihiueef som studerar och jobbar som vikarie på Enriset.

  Lärarna märker ett stort intresse från deltagarna, där flertalet funderar på att vidareutbilda sig inom området.

  Tre grupper med max 10 personer sitter i klassrummen med rejäla avstånd och lyssnar när vårdlärarna Kitten Lucchesi och Brigitta Strid går genom bland annat hygienrutiner och smittspridning. Alla är rörande överrens om att vara noga att följa rutiner och rekommendationer - vilket blir ännu viktigare under pågående virusutbrott. Handhygienen är superviktig!

  - Sunt förnuft helt enkelt, avslutar Kitten Lucchesi och får medhåll av deltagarna.

  undervisning

  Bidra med kunskap

  Cecilia Torstensson, rektor för bland annat vård- och omsorgs­utbildningen vid CFL Söderhamn, berättar att beslutet om att starta en introduktionsutbildning för bemanningen togs på tisdagen förra veckan, och två dagar senare var utbildningarna igång.

  - Vi har en bra dialog med kommunen och det här ger en bra känsla hos vår personal eftersom de kan vara med och bidra med sina värdefulla kunskaper på detta sätt.

  Kontakt

  Kontakt

  CFL Söderhamn

  S Järnvägsgatan 7
  826 80 Söderhamn

  Tfn 010-454 12 80

  cfl@hufb.se

  Länkar

  Kontakt

  Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

  Hälsinglands Utbildningsförbund

  Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
  Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

  E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

  Fler kontaktuppgifter

  Lämna klagomål/synpunkter

  Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

  Hälsinglands Utbildningsförbund