Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Studiebesök från Estland

I oktober fick CFL Söderhamn besök från vuxen­utbildningen i estländska staden Narva. Besöket har omnämnts och lyfts fram lokaltidningen.

Bildbeskrivning

Projekt och studiebesök

Varför hamnar CFL Söderhamn i en lokaltidning från Estland?

Artikeln handlar om studiebesöket den 20 oktober som skolpersonalen inom vuxenutbildningen i den estniska staden Narva fick göra genom projektet ”Teisel ringil targaks Ida-Virumaal”.

Projektets huvudmål är att få individer med avbrutna studier att
komma tillbaka till skolan.

- CFL Söderhamns framgångsrika arbete har exemplifierat denna möjligt och fler kan dra lärdomar härifrån, säger Natalja Brolin som arbetar som lärare vid CFL Söderhamn och kommer just ifrån staden Narva i Estland.

Inspiration

Den estniska delegationen tyckte det var otroligt inspirerade att få lära sig mycket om kuratorstödet, distansundervisningen, de flexibla undervisningsmetoderna, projektverksamhet samt samarbetet mellan politikerna och skolledningen. De känner sig väldigt tacksam för den här möjligheten.

Stolthet

Natalja Brolin känner att det estländska besöket varit mycket givande eftersom det är lärorikt att se helhetsperspektivet från de båda ländernas skolverksamheter.

- Jag känner mig jättestolt över att jag kunde bidra till min stads utveckling genom att dela med mig de erfarenheter jag har skaffat här i Söderhamn, avslutar en nöjd Natalja Brolin.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Lärare

Natalja Brolin

Tfn 010-454 13 58

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund