Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Studiehandledarna igång!

I början på hösten startades utbildningen "studiehandledare på modersmål" som växlar studieort mellan medlemskommunerna.

Bildbeskrivning

Språklig mångfald och värdegrund

Utbildningen har sex elever; tre från Nordanstig, två från Söderhamn och en elev från Bollnäs. Utbildningen går på halvfart och växlar studieort mellan de tre medlems­kommunerna.

Gruppen har hittills träffats två gånger och eleverna är i full gång med både praktik och studier.

- Kursen är ett underbart sätt for oss som vill jobba i svenska skolor, säger eleven Emad och berättar att teori och praktik kopplas ihop på ett bra sätt.

Som namnet på utbildningen berättar, kommer eleverna att använda och jobba med sina respektive modersmål för att handleda andra elever i framtiden. Gruppens modersmål består av tigrinja, somaliska, arabiska och kurdiska - som möter det svenska språkt - en språklig mångfald.

Under gruppens andra träff, som handlade om värdegrund, gjordes övningar tillsammans med med förbundets fortbildare Malin Westberg och Mathias Berglund, som till vardags jobbar med upplevelsebaserad och interaktivt värdegrundsarbete. Värdegrundsarbete var uppskattat och både lärare och elever återvände hem med en bredare insikt.

Studiehandledare modersmål

Kontakt

Kontakt

CFL Nordanstig

Södra vägen 8
829 50 Bergsjö

Tfn 010-454 12 60

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund