Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Studier på hemmaplan

Här finns inga gränser. Det är inte nödvändigt att studera (eller forska för den delen) stationerad vid lärosäten med dagens teknik.

Bildbeskrivning

Tekniken öppnar för högre studier på hemmaplan

Här finns inga gränser. Det är inte nödvändigt att studera vid lärosäten när den nya tekniken finns. Ann-Sofie Gustafsson, enhetschef på CFL med ansvar för lärcentra och uppdrags­utbildningar inom Hälsinglands Utbildningsförbund, ser inga begränsningar vad gäller högre studier inom CFL Bollnäs, Nordanstig eller Söderhamn.

Världen är liten

Kristin Lissel, SFI-lärare och forskare på halvtid, bedriver sina studier i Söderhamn mot universitet i Bangor i norra Wales. Och det går alldeles utmärkt, tycker hon. Kristin forskar inom narratologi som är en litteraturvetenskaplig teori- och metodbildning för studier av berättarkonst. Kristin koncentrerar sig på skandinaviska sägner kontra nordiska deckare.

- I dag är världen så liten så det gör det möjligt att forska här i Söderhamn bara jag har mitt universitetsinlogg.

Forska på hemmaplan

Men det är klart att disciplin behövs för att studierna ska gå framåt.

Kristin Lissel bodde tidigare i Wales, där hon började sina forskarstudier. För två år sedan flyttade hon till Söderhamn och nu kan hon fortsätta sin forskning och ha CFL Söderhamn som bas.

- Jag hoppas vara klar och doktorera 2020, berättar Kristin.

Öppen för forskare

CFL i Söderhamn har under lång tid varit öppen för forskare. Här finns forskarkorridoren med arbetsplatser för flera forskare. Ann-Sofie Gustafsson betonar att högre studier ger ”ringar på vattnet” för andra studerande vid CFL. Det är ett mervärde att det finns studerande på alla nivåer i CFL, menar hon.

- Vi vill underlätta för befintliga och blivande forskare som vill bo kvar på orten.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Verksamhets­utvecklare högskola och forskning

Ann-Sofie Gustafsson

Tfn 010-454 10 63

Forskare/SFI-lärare

Kristin Lissel

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund