Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Utbildade barnskötare!

Ett glatt gäng nyutbildade barnskötare sammanfattade och firade sin färdiga lärlingsutbildning på CFL Söderhamn.

Bildbeskrivning

Barn och fritid

Elever tillsammans lärare, utbildningssamordnare och rektor träffades och både sammanfattade och firade utbildningen de genomgått en lärlingbaserad utbildning på 1300 gymnasiepoäng inom Barn- och fritidsprogrammet!

- Det bästa med utbildningen är att den sker i rätt miljö, säger eleven Oskar Lydén och syftar på att utbildningen är verksamhetsförlagd.

Praktiken är en stor och viktig del

Under utbildningen har de haft samma praktikplats och handledare, vilket gjort att de verkligen lärt sig hur yrket fungerar. Handledarna har läst Skolverkets utbildningsmoduler för genom CFL Söderhamn för att ge eleven goda förutsättningar under praktiken.

- Vi har besökt varandras praktikplatser och även andra möjliga arbetsplatser i kommunen och utvärderat varje besök tillsammans, säger utbildningen lärare Elisabet Udd, med stor erfarenhet från verksamheterna i kommunen.

- Praktiken är jätteviktig och bra, konstaterar Evelina Andersson Wendin

Elisabet passar på att besöka eleverna vid aktiviteter som samlingar och lekar - där de utövar sitt gymnasiearbete på ett praktiskt sätt. På tal om gymnasiearbete har Oskars arbete om mångkultur tagits emot så pass bra på praktikplatsen att de kommer att jobba vidare efter det!

Från tanke till anställning

De fick kontakt med barnskötarutbildningen på lite olika sätt; endera genom sin arbets- eller praktikplats, vägledningen och tidigare studier vid CFL Söderhamn, eller direkt handplockade av Elisabet, som verkligen vet vad som krävs för yrket.

- En avslutade utbildningen och anställdes då arbetsgivaren ansåg att eleven lärt sig så pass mycket, och en annan fick mersmak och började studera förskollärare på högskola, summerar Petra M Lindström, utbildningssamordnare vid CFL Söderhamn.

Vi gratulerar Oskar Lydén (som precis fått anställning!), Evelina Andersson Wendin, Therese Andersson, Yenifer Rojas Camargo till en väl genomförd utbildning.

Till firandet var även direktionens ordförande Mattias Åhlund tillika ledamot i Söderhamns kommunfullmäktige var inbjuden. Han ställde frågor och pratade framtid med elever medan han lyfte och hyllade utbildningens syfte och vikt för Söderhamns kommun att ha utbildad personal i verksamheterna.

- Kul att ta del av en sån viktig utbildning vi erbjuder och att få träffa och dela firandet med våra duktiga elever, summerade politikern glatt.

Fler på väg!

Utbildningssamordnare, Skolverket och Söderhamns kommun har haft en bra dialog om utbildningens poäng och verksamhets­krav. Till hösten börjar ett nytt gäng utbildas, närmare bestämt tio blivande barnskötare.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund