Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Våra första lastbilsförare firade

Under fredagen hade vi äran att fira våra nyblivna yrkesförare inom tung lastbil med släp, som nu är redo för en het arbetsmarknad.

Bildbeskrivning

Nyexaminerade eleverna Anders Glad, Mira Glad, Moutaz Alall och Rasmus Celander tillsammans läraren Larsa Linder. Foto Fredrik L’Estrade

Yrkesförare

Våra nyexaminerade yrkesförare firade tillsammans med lärare, rektorer, utbildningssamordnare och representanter från Söderhamns kommuns näringslivsenhet, under sista dagen på yrkesutbildningen för tung lastbil med släp. I samband med att de fick betygen i hand bjöds det på tårta och tal på Flygstaden i Söderhamn. Under ett läsår har de varvat teori och praktik och kan äntligen titulera sig som yrkesförare!

Jobb direkt efter utbildningen

- Klart med jobb! svarar hon glatt, ni vi ställer frågan hur hon går vidare efter avklarad utbildning. Mira Glad från Söderhamn fick klart med sommarjobb direkt efter C-kortet var bärgat. Nu med CE har hon ännu fler möjligheter efter sommarjobbet.

I sommar kommer hon att köra för ett bageri nere i Skåne. Mira känner att det är ett perfekt första jobb där hon både får köra, leverera och ha kundkontakt. Efter sommaren återvänder hon till Hälsingland och där väntar många arbetsgivare.

- De ringer och tjatar att jag ska komma hem och jobba, fast jag inte sökt ett enda jobb här än, tillägger Mira som är glad att hon skolat om sig till yrkesförare.

Vågade byta yrke

Rasmus Celander jobbade som fastanställd IT-tekniker när han tog steget och klev på yrkesutbildningen som bedrivs av CFL Söderhamn i samarbete med Staffangymnasiet. Idag kan han se fram mot en helt ny arbetsmarknad, med många kontakter inom branschen.

Att utbildningen genomfördes på hemmaplan i Söderhamn var ett stort plus då Rasmus letat liknande utbildningar men ej hittat någon som passade honom.

- Det känns väldigt bra och framtiden ser ljus ut, konstaterar Rasmus som gärna ser en fortsättning på företaget han haft praktik och trivts väldigt bra hos, men även han ser en bransch full av alternativ.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Utbildningssamordnare

Petra Lindström

Tfn 010-454 13 36

Mobil 073-461 44 85

Sofie Arrheden

Tfn 010-454 12 86

Mobil 073-091 43 21

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund