Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vi ser på olika sätt

Pedagoger och rektor från CFL Bollnäs har utbildats inom blindhet och dess hjälpmedel av Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Bildbeskrivning

Kompetensutveckling

Inom SFI-verksamheten på CFL Bollnäs har vi en elev med blindhet. Därför ordnades en kompetensutveckling för pedagoger och rektor.

Kia Johansson från Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter SYN lärde oss vad man ska tänka på i undervisningen och vi fick också prova på att vara helt blinda samt öva upp vår känsel i fingertopparna genom att läsa punktskrift.

Det var mycket givande och inte så lätt, men deltagarna lärde sig mycket om blindhet som funktionsvariation och vilka verktyg som kan användas.

Utbildning i blindhet

Kontakt

Kontakt

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund