Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Yrkesförare ✔

Våra elever firades med tårta och kan nu titulera sig yrkesförare för tung lastbil med släp!

Bildbeskrivning

Tårtkalas

I fredags firade vi våra nyexaminerade yrkesförare när yrkesutbildningen för tung lastbil med släp avslutades. Tillsammans med tårta och tal fick de ta emot betygen. Under ett läsår har de varvat teori och praktik och kan äntligen titulera sig som yrkesförare, i en bransch med stor efterfrågan. Det här var andra kullen och till hösten börjar en ny grupp sin resa mot ett nytt yrke bakom ratten.

Ser ljust på framtiden

Mattias Fahlqvist är en av de nyexaminerade. Han är nöjd med utbildningen som har passat honom perfekt, även om då han hade noll erfarenhet av lastbilar innan.

- Det var ett bra upplägg och det fanns alltid tillfälle att träna på det som behövs, till exempel om det är svårt att backa, säger Mattias med ett lättare skratt.

Den här utbildningen och branschen var något helt nytt för Mattias som är utbildad snickare och tidigare bland annat jobbat på ett glasblåseri.

- Det känns som en frihet med yrket, konstaterar Mattias som ser ljust på framtiden och är öppen för det mesta efter sommaren.

 

Vi önskar våra färdiga elever lycka till i framtiden, och välkomnar nästa grupp till hösten!

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund