Hälsinglands Utbildningsförbund

Dina möjligheter

Vägledningen är en viktig första dörr in för många studerande. På Vägledningen får du stöd och råd om studier, finansiering med mera.

Studie- och yrkesvägledare

Vägledningen på CFL erbjuder "drop-in"-service där du får personlig vägledning av studie- och yrkesvägledare utan att i förväg ha bokat tid.

Oberoende av din bakgrund och dina önskemål är chansen stor att det finns en utbildning som passar just dig. Här gör du anmälningar till utbildningar som CFL erbjuder, du också blanketter och kataloger till andra utbildningar.

Kom till oss på Vägledningen - vi hjälper dig med din studieplanering!

Att få rätt information om behörighet, studieval och ekonomi gör det så mycket lättare att ta steget att utbilda sig som vuxen. I ett personligt samtal med studie- och yrkesvägledare diskuterar vi bl.a. din bakgrund och din behörighet för vidare studier. Kanske behöver du komplettera dina gymnasiebetyg? Kanske kan du validera dina tidigare yrkeskunskaper? Validering innebär att man får sin kompetens värderad. Kunskaperna kan ha förvärvats exempelvis genom arbete. Värderingen kan leda till att man får formella dokument på sin kompetens, eventuellt genom kompletterande utbildning.

Du får också information om vilka nivåer och studieformer som finns. Om du är osäker på vilken nivå du ska börja studera finns det tester du kan göra.

Är det distans eller traditionell utbildning som passar dig?
Erbjuds utbildningen du är intresserad av på distans finns stora möjligheter att du kan läsa den här på CFL. Allt det här får du veta mer om i ditt samtal med någon av våra studie- och yrkesvägledare.

Om du vill vara säker på att få prata med en vägledare när det passar dig så kan du naturligtvis också boka en Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.tid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Vägledningen är öppen för alla i Söderhamn som vill veta mer om sina möjligheter till utbildning. Om du är arbetslös eller har jobb spelar ingen roll — välkommen till Vägledningen!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund