Skönt att veta att man får jobb
Emilia Engh
Torsbergsgymnasiet
Publicerad
automatisk text
Emilia går en lärlingsutbildning inom restaurang- och livsmedelsprogrammet. Här berättar om fördelarna med att utbilda sig i en annan miljö.
Det blev så rätt att studera för Emilia Engh i Bollnäs när hon började på restaurang- och livsmedelsprogrammet, lärlingsutbildning.
Från att ha varit lite skoltrött tycker hon i dag att det är härligt att gå till skolan och sin
praktikplats. Emilia studerar tredje året och tar studenten till våren.
Handledarna viktiga
Hon har hittills praktiserat på Travrestaurangen och har precis börjat praktisera på Gästisbacken i Alfta. Och handledare är Sara Källänge - tidigare elev på RL-programmet.
- Handledarna betyder mycket. Det är viktigt att lyssna och fråga när man är osäker.
- Det känns roligt med ny miljö och nya utmaningar, tycker Emilia. Det bästa är att vara ute och praktisera.
Pendlar från Bollnäs
Varje dag pendlar Emilia till Alfta. Hon är glad att hon tagit körkort och kan ta bilen till
praktikplatsen. Vissa dagar har hon teoretiska ämnen i skolan, på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.
- Det har fungerat så bra, tycker Emilia.
Hon ger utbildningen högsta betyg; kombinationen praktik och teori passar henne perfekt.
Ny praktikplats
Emilia tycker det är roligt att hon nu får chansen att prova en ny praktikplats och får andra erfarenheter. Hon har hjälpt till där i sommar och trivdes väldigt bra.
- Gästisbacken är ett mysigt ställe.
Hon gillar att få vara med och planera meny, jobba i köket och lära sig mer om kockyrket.
Middagstips
Emilia delar gärna med sig av sina middagstips. Panerad kyckling, en fräsch sallad och ugnsrostad potatis är en favorit.
Hon vill lära sig så mycket som möjligt och säger inte nej till extrajobb. Och jobb räknar hon med att hon får efter studenten. Det är brist på kockar lite överallt.
- Det känns skönt att veta att man får jobb.
Texten är skriven oktober 2022
Frågor och funderingar?
Titel
Namn (länka e-post)
Telefonnummer (länka)