Gå till innehåll

Studerandeservice

När du tagit steget och startat en utbildning på CFL Bollnäs så har du tillgång till det stöd och den service du behöver för att genomföra dina studier.

Vad behöver du hjälp med?

Oavsett vilken nivå du läser på, om du valt distans eller studier på plats, program eller enstaka kurser, heltid eller deltid är du välkommen att ta del av vår service till studerande.

På CFL Bollnäs finns en studiemiljö som är öppen för alla. I första hand används de öppna ytorna runt om i huset till enskilda studier. Vill ni som grupp med till exempel högskolestuderande sjuksköterskor sitta mer avskilt finns ett antal bokningsbara grupprum.

Studerande­service

Lars Ferneryd

010-454 11 07

Skapa ett studerandekonto

För att ansöka våra kurser måste du ha ett studerandekonto.

Se instruktionen hur gör jag, steg 1 Pdf, 124 kB, öppnas i nytt fönster.

Hitta kurser

Du kan söka i fritextfältet på till exempel "engelska" eller "yrkesutbildning" så får du alla kurser inom respektive område.

Du kan välja om du vill se aktuella kurser (sökbara) eller alla kurser (innehåller kurser som kanske startar nästa termin).

Se instruktionen hur gör jag, steg 2 Pdf, 242 kB, öppnas i nytt fönster.

Skicka in din ansökan

I det här steget kan du till exempel välja hur du vill studera, om du behöver extra stöd eller hur du vill prioritera dina kurser i din ansökan.

Se instruktionen hur gör jag, steg 3 Pdf, 397 kB, öppnas i nytt fönster.

Frånvaroanmälan vuxenutbildningen

Du behöver också meddela CSN din frånvaro. Kontakta CSN på telefon 0771-276 000 eller besök deras hemsida för mer information www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på att du från och med den 8:e kalenderdagen behöver lämna in ett läkarintyg om du är frånvarande på grund av sjukdom, intyget kan lämnas till administrationen på ditt CFL.

Om du studerar högre utbildning (universitet, högskola eller yrkeshögskola) på annan ort finns det möjlighet att följa föreläsningar/seminarier via länk. Detta är en kostnadsfri service för alla kommunmedborgare.

Kontaka oss för att boka.

Studerande­service

Lars Ferneryd

010-454 11 07

Om du studerar högre utbildning (universitet, högskola eller yrkeshögskola) på annan ort finns det möjlighet att skriva tentamen hos oss.

Kontrollera först med ditt lärosäte att det går bra att skriva tentan här.

Studerande­service

Lars Ferneryd

010-454 11 07

För att alla som studerar hos oss ska få goda möjligheter att genomföra sina studier erbjuder CFL extra stöd i olika former:

  • Tekniska hjälpmedel
  • Speciella datorprogram
  • Möjligheten att sitta enskilt
  • Specialpedagog finns tillgänglig under särskilda tider för extra stöd inom flera olika ämnen

Kontakta specialpedagog, studie- och yrkesvägledare eller din lärare om du känner att du behöver extra stöd så hjälper vi dig!

Fredrik

Studie- och yrkes­vägledare

Pia Olsson

010-454 11 34

Fredrik

Studie- och yrkes­vägledare

Agneta Nyegårdh

010-454 11 09