Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Småbruk

Här hittar du våra populära utbildningar inom småbruk, odling och småskalig djurhållning. Du behöver inga förkunskaper inom området, huvudsaken du har ett grönt intresse och vill lära dig mer!

Våra utbildningar

Lokal och småskalig livsmedelsproduktion och hållbar djurhållning är något som behöver växa i Sverige. Genom Småbrukarutbildningarna vill vi öka möjligheterna att skapa sysselsättning inom dessa områden och det finns i nuläget kurser om ekologisk odling och alternativa odlingsmetoder samt kring djurhållning med fokus på lantraser.

Podd - En småbrukares vardag

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att lyssna på avsnitt i vår egen småbrukarpodd. Här får du både information om våra utbildningar samt tips och grubblerier kring en småbrukares vardag. Varje avsnitt är lagom till en fikarast.

Sökbara utbildningar inom småbruk:

Småbrukskurserna drivs av Hälsinglands Utbildningsförbund/CFL Söderhamn. Fysiska kursträffar sker i regel en gång per månad (fre-sön) i Söderhamn med hemstudier där emellan.

OBS! Nytt för i år är att det även går att söka till ett ett-årigt helfartsalternativ, genom att kombinera kursen Ekologisk odling och hållbar omställning med någon av kurserna Alternativa Odlingsmetoder eller Djurhållning, natur- och fäbodbruk. Kontakta din studievägledare.

Yrkesutbildningarna är på vuxengymnasial nivå och öppen för alla att söka. Samtliga kurser är kostnadsfria för dig som elev och berättigar till CSN.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund