Gå till innehåll

Småbruk

Vi erbjuder gymnasiala vuxenutbildningar inom naturbruksprogrammet med inriktningen småbruk. Här hittar du våra populära utbildningar inom småbruk, odling och småskalig djurhållning. Du behöver inga förkunskaper inom området, huvudsaken du har ett grönt intresse och vill lära dig mer!

Yrkesutbildningar

Våra utbildningar

Lokal och småskalig livsmedelsproduktion och hållbar djurhållning är något som behöver växa i Sverige. Genom Småbrukarutbildningarna vill vi öka möjligheterna att skapa sysselsättning inom dessa områden och det finns i nuläget kurser om ekologisk odling och alternativa odlingsmetoder samt kring djurhållning med fokus på lantraser.

Småbrukskurserna drivs av Hälsinglands Utbildningsförbund/CFL Söderhamn. Fysiska kursträffar sker i regel en gång per månad (fre-sön) i Söderhamn med hemstudier där emellan.

OBS! Nytt för i år är att det även går att söka till ett ett-årigt helfartsalternativ, genom att kombinera kursen Ekologisk odling och hållbar omställning med någon av kurserna Alternativa Odlingsmetoder eller Djurhållning, natur- och fäbodbruk. Kontakta din studievägledare.

Yrkesutbildningarna är på vuxengymnasial nivå och öppen för alla att söka. Samtliga kurser är kostnadsfria för dig som elev och berättigar till CSN.

Webbansökan

Du vet väl att du kan bläddra bland våra kurser och ansöka direkt på nätet?

Gå till webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälp webbansökan

Här hittar du en guide som visar hur du skapar ett konto och ansöker kurser i webbansökan.

Gå till hjälpsidan