Gå till innehåll

Ishockey

Torsbergsgymnasiet i Bollnäs erbjuder dig att kombinera dina studier med idrottsprofil ishockey.

Idrottsprofil ishockey

Hockeypuckar på is

Utveckla dig själv som ishockeyspelare på skoltid tillsammans med Torsbergs­gymnasiet. Vi ger dig goda förutsättningar att fortsätta din satsning!

Tillsammans

Tack vare ett gott samarbete tillsammans med Bollnäs IS kommer du som väljer idrottsprofil ishockey att kunna träna och utvecklas i din favoritidrott under och i anslutning till skoldagen.

Träningen sker med betoning på att utveckla den individuella färdigheten. Skolträningen fungerar därför som ett bra komplement till din ordinarie klubbträning.

Gemensamma träningar

Du som väljer någon av våra idrottsprofiler får utöva din idrott två pass under skoltid, samt två lektioner fysträning eller teori per vecka, vilka läses gemensamt av alla, oavsett vald idrottsprofil.

Fysträning sker vid ett tillfälle per vecka, gemensamt för alla specialidrottselever. Det kan vara styrketräning, rörlighets­träning eller konditionsträning. Målet är först och främst att förbereda din kropp för den träningsbelastning som din idrott kräver.

Under kursens inledning betonas den funktionella träningen för att senare mer övergå i specifik träning. Du får även testa olika metoder för konditionsträning, rörlighets­träning och snabbhetsträning

Teoriundervisningen har som mål att ge dig en djupare förståelse för vilka faktorer som påverkar dina match-/tävlingsresultat. Mycket av träningsläran utgår från det vi gör under fys­träningen.

Kunskaper i ledarskap är viktigt för alla idrottare. Därför är ledarskap en naturlig del av kursen. Vi kommer att genomföra olika ledarskapsuppgifter samt synliggöra processer som sker i och under olika idrottsaktiviteter.

Visste du att du kan kombinera alla våra program med våra idrottsutbildningar?