Gå till innehåll

Konståkning

Torsbergsgymnasiet i Bollnäs erbjuder dig att kombinera dina studier med NIU - nationellt godkänd idrottsutbildning inom konståkning.

NIU Konståkning

NIU konståkning, närbild skridskor

Vi har som mål att du på bästa sätt ska ges möjligheter att kombinera dina studier med idrott på hög nivå. Vi vill att du ska fördjupa dina idrottskunskaper både teoretiskt och praktiskt. Förutom teknikträning i din idrott ingår fysträning samt teori gällande ledarskap, träningslära och psykologi som en naturlig del av ämnet.

Glädje, glöd och gemenskap

Hos oss kommer din tränare tillsammans med dina lärare vara ett starkt team för ge dig de bästa möjligheterna att satsa både på din konståkning och dina studier.
Med glädje, glöd och gemenskap hjälper vi dig att nå dina mål!

Riktigt bra förutsättningar

Din konståkningsträning kommer att ske i Bollnäs Konståknings­klubb. Klubben har Svenska Konståkningsförbundets elitlicens och är en stabil förening med hög kompetens.

Vår huvudtränare har lång erfarenhet som tränare både i Sverige och utomlands. Hon har även utbildning som socionom och kan därför hjälpa dig i din utveckling som idrottare både idrottsligt och mentalt.

Träningen sker till största del på Sävstaås och isträningen varvas med fysträning för att du ska hålla dig skadefri och maxa dina möjligheter att bli en stark och teknisk konståkare.

Ansökan

Ansökan till NIU Konståkning sker separat, senast 1 december, medan ditt val av skola och program sker i samband med gymnasievalet i februari.

Visste du att du kan kombinera alla våra program med våra idrottsutbildningar?