Remoking
Syftet är att utveckla verktyg och modeller för distanslärande men även yrkesverksamhet på distans.
Projektbeskrivning
Bakgrund
Med utbrottet av covid-19-viruset skedde en ökning av distansarbete i början av 2020-talet. Nivån på distansarbete är hög och förväntas fortsätta att växa.
Skiftet från personlig undervisning till onlineundervisning har resulterat i att många klasser har flyttats över till online-sfären, med många kurser som nu följer en hybridmodell med personliga och online-element (b-learning).
Projektet
REMOKING är utformat för att överbrygga den digitala klyftan och minska relaterade inlärningsförluster. Genom att ge yrkesutbildningsanordnare en uppsättning skräddarsydda digitala lärresurser och en meningsfull uppgraderingsväg, kommer den digitala beredskapen öka och förbättra deras undervisningsförmåga. Projektet ger utbildningsanordnare möjlighet att bli aktiva aktörer i digital transformation - inom ekonomin i allmänhet och inom yrkesutbildning i synnerhet.
Slutkonferens 24-25 april
För att markera slutet på denna fantastiska resa kommer alla partners att samlas för ett avslutande projektmöte och offentligt seminarium i Järvsö den 24–25 april 2025.
Under det här evenemanget kommer vi att:
- Presentera de färdiga REMOKING-verktygen för en publik av lärare och intressenter;
- Organisera interaktiva workshops där deltagarna kommer att testa och diskutera resurserna;
- Samla in feedback i realtid genom diskussionssessioner och digitala omröstningsverktyg;
- Reflektera tillsammans över projektets resultat och effekterna av vårt arbete.
- Slutföra projektets resultat och rapportering, vilket säkerställer en framgångsrik avslutning av REMOKING.
Utöver arbetssessionerna kommer mötet också att vara ett tillfälle att fira slutet på projektet med sociala aktiviteter, vilket stärker de starka partnerskap som byggts upp under dessa 30 månader av samarbete.
Hälsinglands Utbildningsförbund (Hälsingland education association) leder detta projekt i samarbete med yrkesutbildare i flera länder. Finansiering via Erasmus+ programmet.
Vi gör en pilottestning av vår handbok med lärare och elever inom förbundet för att säkra innehållets relevans.
Projektet pågår 2023-2025.
Totalt bidrag:
3,5 miljoner SEK
