Gå till innehåll

Ishockey

Utveckla dig själv som hockeyspelare på skoltid tillsammans med Staffangymnasiet. Vi ger dig goda förutsättningar att fortsätta din satsning!

Idrottsprofil ishockey

Du som vill satsa på kombinationen ishockey och studier är välkommen att söka den här utbildningen. Kombinerat med dina klubbpass på kvällstid har du möjlighet att göra en god och medveten satsning för att utveckla dig som ishockeyspelare.

Hockeypuckar på is

Gemensamma träningar

Du som väljer någon av våra idrottsprofiler får utöva din idrott två pass under skoltid, samt två lektioner fysträning eller teori per vecka, vilka läses gemensamt av alla, oavsett vald idrottsprofil.

Fysträning sker vid ett tillfälle per vecka, gemensamt för alla specialidrottselever. Det kan vara styrketräning, rörlighets­träning eller konditionsträning. Målet är först och främst att förbereda din kropp för den träningsbelastning som din idrott kräver.

Under kursens inledning betonas den funktionella träningen för att senare mer övergå i specifik träning. Du får även testa olika metoder för konditionsträning, rörlighets­träning och snabbhetsträning

Teoriundervisningen har som mål att ge dig en djupare förståelse för vilka faktorer som påverkar dina match-/tävlingsresultat. Mycket av träningsläran utgår från det vi gör under fys­träningen.

Kunskaper i ledarskap är viktigt för alla idrottare. Därför är ledarskap en naturlig del av kursen. Vi kommer att genomföra olika ledarskapsuppgifter samt synliggöra processer som sker i och under olika idrottsaktiviteter.