Gå till innehåll

Höghammar­gymnasiet

Idag har vi ungefär 80 elever på Höghammar­gymnasiet. Två program håller till på Ren (grannar med Höghammarhallen) och resterande tre program håller till på Torsbergs­gymnasiet.

Du läser våra utbildningar på fyra år och under tiden jobbar vi tillsammans med dig, vårdnadshavare, din hemkommun och arbetsplatser för att du ska vara redo för livet efter skolan.

våra Program

Kolla in våra anpassade gymnasieprogram!

Höghammargymnasiet erbjuder fyra nationella program samt individuella programmet med ett flertal spännande ämnesområden.

Boende och fritid

Har du långt till Bollnäs? Då kan du ansöka om LSS-boende hos oss. Skolan har egna boenden där du får chansen att bli mer självständig och lär dig bland annat att tvätta och laga mat.

Förutom själva boendet har vi fritidsaktiviteter och roliga dagar tillsammans med vår personal och dina nyfunna vänner.

LSS-boende vardagsrum tv öppen spis

Parasport

Skolans populära idrottsutbildningar är kända över hela landet och i samarbete med Svenska friidrottsförbundet och Riksidrottsförbundet erbjuder vi en RIG-utbildning för friidrottare med funktionshinder.

Bland våra idrottslärare finns bland annat en förbundskapten, en Special Olympics-koordinator och en paralympier.

Genom åren har vi utbildat och utvecklat flertalet framgångsrika idrottare inom parasporten.

Friidrottstjej i startblocken

Elevhälsan

Vi har ett brett och kunnigt elevhälsoteam som jobbar för att just du som elev ska må bra i skolan och kunna lära dig så mycket som möjligt efter just dina förutsättningar. Vänd dig till oss om det är något du vill prata om eller få råd om. 

Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psyko­sociala, specialpedagogiska och vägledande insatser för att underlätta både studier och trivsel.