Gå till innehåll

Staffan­gymnasiet

Vi erbjuder gymnasieutbildningar av hög kvalitet som bestäms utifrån dina behov och förutsättningar då vi tar hänsyn till dina önskemål. Din utbildning får du i en bra, trivsam och trygg miljö där det finns tillgång till modern teknik, elitidrottsutbildningar och möjligheten att prova på att förverkliga en dröm eller idé genom att driva ett UF-företag.

Vår gymnasieskola ligger i centrala Söderhamn, medan ett par yrkesprogram håller till på Flygstaden, strax utanför stan.

Idag har vi ungefär 700 elever på Staffan­gymnasiet.

Ung företagsamhet

Är du en blivande entreprenör? UF-konceptet ger dig en ökad tro på dig själv och din förmåga att samarbeta, lösa problem, fatta beslut och ta ansvar för ditt handlande.

Följ med oss på vår gemensamma UF-resa, det blir garanterat spännande med utställningar, tävlingar och framför allt utveckling!

Tillsammans skapar vi framtid, och företagande!

Bibliotek

Har du sett vårt fina bibliotek? Här samlas vi för att plugga, söka information, läsa böcker och att umgås och diskutera nyfunna kunskaper.

Vår skolbibliotekarie hjälper dig att hitta bland facklitteratur, skönlitteratur och kort och gott all den information du söker.

Du möter en lugn och inspirerande miljö med aktuella ämnen och teman som du kan ha nytta av i både utbildning och allmänbildning.

Elever hänger i  biblioteket

Elevhälsan

Vi har ett mycket kompetent elevhälsoteam som jobbar för att just du som elev ska må bra i skolan och kunna lära dig så mycket som möjligt efter just dina förutsättningar. Vänd dig till oss om det är något du vill prata om eller få råd om.

Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psyko­sociala, specialpedagogiska och vägledande insatser för att underlätta både studier och trivsel.